1984-11-09 bekering tot rode kool, De
Weekblad "De Tijd"; (onder ps. A.L. Boom) 1984-11-09 A.L. Boom–essay
opmerking
*[10538]*
Van Deyssel eet met Prick rode kool "begeleid door negen koren culinair engelen".

Dit stuk is ook, gezet uit de Romulus, in een apart uitgaafje verschenen: in een oplage van 25 exemplaren door de Zolderpers Vught in 2002 met de handproefpers gedrukt voor Harry G.M. Prick op Fabriano 5 liscia "en opgediend in Fabriano Tiziano".
Termen
barok taalgebruik » OOK: door woorden op sleeptouw genomen » woordklontering bekering » bekeren » bekeerder» geestelijke ommekeer» conversio» SOMS: bibliofiele » bijzondere editie(s) » private press boekhandel » boekhandelaar » boekwinkel » boekverkoper » SOMS: bezoek aan &n Boutens, P.C. Coster, Dirk culinaire cultuur » eet–\ wijncultuur » vinologie » maaltijd » eten &a Den Haag » Haags » 's–Gravenhage Deyssel, Lodewijk van [pseudoniem van Karel Johan Lodewijk Alberdingk Thijm] Dijkhoffz, boekhandel te Den Haag Fens (c.q. A.L. Boom) als ik–personage » in de ik–vorm foto's als historisch materiaal Hermans, Tilly huldeboek » feestbundel » afscheidsbundel » liber amicorum » huldigingsnumme Prick, Harry G.M. rode kool Weremeus Buning, J.W.F. zin » volzin : bijzondere» mooie» fijne» prachtige... (etc.)
Besproken publikaties
  • Gedenkschriften / Lodewijk van Deyssel; [bezorgd door] Harry G.M. Prick
  • Hommage aan de Haagse boekhandelaar / Harry G.M. Prick
  • Lodewijk van Deyssel & het goede der aarde / Harry G.M. prick
  • Culinaire tierelantijnen: bespiegelingen over het historisch belang van de kookkunst / J.W.F. Weremeus Buning